Portrait Of A Smiling Man In The Sea by Stocksy Contributor _Studio Firma

Gorkićeva viralna morska avantura

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Bila je to godina kad su svi, kao i godinu prije i onu još prije i onu još još prije na društvenim mrežama ludjeli za ljetnim slikama s mora. Gorkić, inače skoro običan tip s čakovečkog Juga, nije bio iznimka. Ali, ove godine, odlučio je unaprijed napisati svoju ljetnu priču – onu koja će zasigurno postati viralna, samo ne onako kako je to očekivao.

Gorkić je svake godine gledao kako njegovi prijatelji objavljuju slike s kristalno čistim morem, egzotičnim koktelima i veselim događanjima. I dok su svi oni uživali u moru, Gorkić je znao što ga čeka. Njegovi sinusi, ti mali neprijatelji sreće, već su se pripremali za svoj tradicionalni godišnji udarac.

Dakle, Gorkić je sjeo za svoj laptop i unaprijed napisao objavu za društvene mreže:

“Dragi prijatelji, dok vi uživate u suncu, moru i koktelima, evo kako će izgledati moj prvi dan na moru: Po dolasku, more će odčepiti moje sinuse, i odmah ću postati hodajući fontana. Gdje god idem, ostavljat ću male tragove kapljica iz nosa, kao da sam Ivica iz Ivice i Marice, samo umjesto mrvica kruha, ostavljat ću tragove sluzi. Možda će me lokalni ribari zamijeniti za neku vrstu rijetke morske nemani koja slini po plaži. Ako vidite mokre tragove, ne brinite, to sam samo ja, vaš Gorkić.

P.S. Kome treba slana otopina za nos, javite se, imam besplatnu dostavu direktno iz mojih sinusa.”

I tako je krenuo na more, naoružan maramicama i dobrim humorom. Prvi dan je bio točno onakav kako je predvidio. Tek što je dotaknuo more, sinusi su eksplodirali. Krenula je invazija kapljica. Dok su drugi turisti uživali u sunčanju, Gorkić je šetao plažom kao da je došao iz nekog apokaliptičnog filma o zombi virusu nosa.

Uskoro su se počele širiti priče o “Čudaku s kapljicama”. Gorkić je postao lokalna atrakcija. Djeca su ga pratila s plastičnim kantama, pokušavajući uhvatiti njegove kapljice kao rijetke morske školjke.

Ali Gorkić nije očajavao. Napravio je seriju selfija s kapljicama koje su mu visile s nosa i postao hit na društvenim mrežama. Ljudi su umirali od smijeha, a neki su ga čak počeli oponašati, koristeći umjetnu sluz za “kapljaste” selfije.

Na kraju, Gorkića su pozvali da bude posebni gost na lokalnom ljetnom festivalu, gdje je ponosno ponio titulu “Kralja kapljica”. Uz sve to, lokalna  ljekarna mu je ponudila sponzorstvo za novu liniju nosnih sprejeva pod nazivom “Gorkićeva morska tajna “.

Gorkić se vratio kući sa sjećanjima koja su bila puno zanimljivija i smješnija od običnih ljetnih slika s mora. Njegova priča postala je legenda, a on sam – pravi ljetni heroj društvenih mreža.

I tako, dok su svi drugi objavljivali svoje savršene slike s mora, Gorkić je s ponosom nosio titulu “Kralja kapljica”, sjećajući se ljeta koje je bilo sve samo ne običan odmor.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.