Ilustravija: Pinterest

Od moguća 3 boda mi moramo osvojiti samo 5

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Bila je to subotnja večer, a cijela Hrvatska sjedila je pred televizorima, nervozno očekujući početak Europskog nogometnog prvenstva. Naša reprezentacija je trebala pokazati što zna i umije, ali kako to često biva, život ima svoje planove, ne uvijek s penalima.

Prva utakmica protiv Španjolske bila je kao da smo igrali protiv superheroja iz Marvel filmova. Naši su dečki trčkarali, znojili se, ali lopta jednostavno nije htjela ući u gol. Španjolci su treći gol posvetili Modriću za sretan penzionerski život u Španjolskoj pod uvjetom da ga posluži sjećanje. Stari tast, inače pravi Dalmatinac, prokomentirao je: “Svaki put kad gledam Ajduka, a ne propuštam ni jednu utakmicu, on izgubi! Evo ti vraže izgubio i danas!”

Druga utakmica protiv Albanije bila je kao vožnja na roller coasteru. Naši su dečki krenuli kao lavovi, ali su Albanci bili orlovi i završilo je 2:2. Tast je, uz kavu i rakiju, mudro zaključio: “Dobro je, bar smo dobili bod. Pa bolje išta nego ništa. Ka’ Ajduk kad igra protiv onih iz treće lige.”

I tako se sad čeka ponedjeljak i utakmica s Italijom. Zahvaljujući bodu protiv Italije od moguća 3 boda mi moramo osvojiti samo 5.

Tast je, s rakijicom i smokvama na stolu mudro zaključio: “Ma, briga nas, važna je borba. Ako prođemo prođemo, ako ne opet ćemo reć’ da smo igrali ka’ Ajduk.”

I tako, unatoč svim šansama i protiv svih izgleda, naša reprezentacija prolazi dalje. Ili možda ne.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.