Ilustracija: UI

Kako neprimjetno izvaditi muhu iz tanjura s juhom

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Konobar Goran imao je dan iz snova. Stigao je na posao s osmijehom, spreman na sve izazove koje mu restoran “Zdena voda” može priuštiti. No, nije mogao ni sanjati kakav će ga izazov doista dočekati.

Bio je to običan dan, sunce je sjalo kroz prozore restorana, a gosti su uživali u svojim narudžbama. Sve je teklo glatko dok Goran nije primijetio mušicu kako pluta u tanjuru s juhom koji je nosio prema stolu broj sedam. Zapravo, praktično je već bio kod stola kad je ugledao nepozvanog gosta, točnije gošću, ipak je mušica u pitanju.

Gospodin za stolom broj sedam bio je stariji gospodin u elegantnom odijelu, ozbiljan i strogi izraz lica nije nudio nikakvu mogućnost šale. Goran se brzo snašao. S osmijehom, obratio se gostu.

“Poštovani gospodine,” rekao je Goran sa što većim profesionalnim osmijehom, “donosim vam našu specijalnu juhu dana, ali čini mi se da nije baš savršeno prezentirana. Molim vas za trenutak, odmah ću vam donijeti novu porciju.”

Gospodin je podigao obrvu, ali kimnuo glavom. Goran se maestralno okrenuo i žurno uputio prema kuhinji. Sagnuo se iza velikog frižidera, sakrivši se od pogleda gostiju, i koristeći salvetu kao mrežu  hitrim pokretima izvukao mušicu iz juhe i pustio je na slobodu u obližnju kantu za smeće što sigurno izaziva opće oduševljenje kod svih društava za zaštitu životinja.

S osmijehom zadovoljstva, Goran se vratio prema stolu broj sedam, noseći isti tanjur. “Ispričavam se na čekanju, gospodine. Evo vaše juhe, sada savršeno servirane.”

Gospodin je skeptično pogledao Gorana, ali nije mogao pronaći nikakvu manu. “Hvala, mladiću,” rekao je napokon, uzimajući žlicu i kušajući juhu. “Izvrsna je.”

Goran se lagano naklonio i krenuo prema drugom stolu, zadržavajući osmijeh. Restoran “Zdena voda” imao je još jednog sretnog gosta, a Goran je još jednom dokazao da je pravi majstor svog zanata. U sebi se, po tko zna koji put, zakleo da će od sada pažljivije provjeravati tanjure prije nego što ih ponese gostima.

Nastavio je s poslom, spreman na nove izazove, s nadom da će mušice ipak pronaći neki drugi restoran za svoj ručak.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.