Ilustracija: Pinterest

Later Bitches (ili kad šefice slave rođendan)

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

U jednom živahnom uredu, šefice Danijela i Monika su odlučile proslaviti svoje rođendane na najbolji mogući način – s mini zabavom u kancelariji. Svuda su bili baloni, kolači i, naravno, glazba s YouTube kanala. Svi su bili pozvani, a atmosfera je bila opuštena i vesela.

Kako su sati prolazili, glazba je postajala sve glasnija, a plesni pokreti sve odvažniji. Nakon posla, svi su se preselili u obližnji kafić na piće, da nastave slavlje. Kad su se svi udobno smjestili uz svoje koktele i pivo, Danijela je podigla čašu i uz osmijeh povikala: “‘Ajmo, ljudi, tko ima glazbenu želju? Prvu ja častim!”

Bez puno razmišljanja, kao iz topa sam ispalio: “Later Bitches!”

Odjednom, cijeli stol je utihnuo. Danijela i Monika su se zgledale, podigle obrve i krenule prema meni s izrazima lica koji su jasno govorili da nešto nije u redu.

“Kakav je to način razgovora, mladiću?” upitala je Danijela s ozbiljnim tonom, dok je Monika kimala glavom u znak podrške. “Kako nas možeš nazvati kučkama? To od tebe nismo očekivale!”

Pokušao sam objasniti situaciju, ali njihov izraz lica je bio previše ozbiljan da bi me ozbiljno shvatile. “Ne, ne, nije to tako,” pokušao sam se izvući, “Later Bitches je naziv pjesme! Super je za plesanje, ozbiljno!”

No, Danijela i Monika nisu slušale. “Tko bi mogao pomisliti da ćeš nas vrijeđati na rođendanu?” rekla je Monika, dok su joj oči suzile od suza koje su se spremale na izlazak u potocima.

U tom trenutku, kolega Denis, uvijek spreman za spašavanje, izvukao je svoj mobitel, pronašao pjesmu na YouTubeu i pustio je preko zvučnika. Čim su prvi taktovi počeli, cijeli kafić je počeo plesati, a Danijela i Monika su konačno shvatile o čemu sam govorio.

“Oh, pa ovo je zapravo dobra pjesma!” rekla je Danijela iznenađeno, a Monika je već počela klimati glavom u ritmu glazbe.

“Sada razumijemo, oprosti,” rekla je Monika smijući se. “Mi stvarno nismo znale za tu pjesmu. Izgleda da smo se malo prenaglile.”

“Ma, sve u redu,” odgovorio sam sa smiješkom, “samo sam htio da se svi dobro zabavimo.”

I tako je nesporazum bio riješen, a večer je završila uz puno smijeha, plesanja i, naravno, još nekoliko rundi pića. Jer, kad su u pitanju šefice koje slave rođendan, sve je moguće, čak i kad glazbeni ukus izazove kratkotrajnu dramu!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.