Prvi dokumentarac o Antunu Tovi Stipančiću 20. srpnja u Amfitearu Duga Resa!

Nakon što je lani bio predstavljen videospot “Bijela loptica” te službeni trailer prvog dokumentarca o velikom hrvatskom i svjetskom stolnoteniskom asu Antunu Tovi Stipančiću: “TOVA – najbolja ruka, najlošiji lakat”, stiže nam sretna vijest da će prvo otvoreno javno prikazivanje Tovina filma biti upriličeno već u subotu, 20. srpnja 2024. u sklopu Riječnog kina, u Amfiteatru Duga Resa, inače Tovinom rodnom gradu kojeg nije napustio nikada, pa čak ni onda kada bi mu, kao višestrukom državnom prvaku, tri puta europskom prvaku, te vice-šampionu svijeta te u konačnici i svjetskom stolnoteniskom prvaku, život u Zagrebu ili nekoj drugoj europskoj metropoli operativno itekako olakšao život i brojne profesionalne aktivnosti.

„Tova je uvijek bio čvrsto uz Dugu Resu. I kao šampion svijeta, i kao jedan od najnagrađenijih stolnotenisača, njegovi su prijatelji normalni  „mali ljudi“ koje je upoznao kao dječak igrajući se na Mrežnici i sanjajući dječački san o uspinjanju na svjetski stolnoteniski Mount Everest, a sve što je sanjao – ostvario je!“ – rekao nam je producent filma Petar Ćurić.

Naime, nakon što je nedavno potvrđeno da film TOVA postaje dio stalne postave Muzeja svjetskog stolnog tenisa u Shangaju, jedinog službenog muzeja stolnog tenisa na svijetu, a ususret jubileju 100. godišnjice Svjetske stolnoteniske federacije, početak prikazivanja TOVE u sklopu Riječnog kina zapravo se ovime tek zahuktava, jer, kako poručuju iz produkcije, očekuju ih brojna gostovanja na festivalima dokumentarog filma diljem svijeta.

U filmu sudjeluju svjedoci Tovina vremena, te veći broj poznatih sportskih djelatnika, a među njima i višestruki svjetski prvak Istvan Jonyer. Ideja vodilja projekta bila je sačuvati od zaborava hrvatske sportske veličine, te ovjekovječiti Tovu i njegovo vrijeme. Napraviti prvi nereportažni ekspresionistički sportski dokumentarni film u Hrvata, te prikazati novim generacijama da se i u teškim obiteljskim prilikama i neimaštini može uspjeti, i da se ne mora biti savršen kako bi snovi postali stvarnost – samo treba vjerovati!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.