Dragica Trumbetaš: Srušila se turistička kula složena od karata

Kako ljeto odmiče, sve je veća rupa u proračunu, koju je po planu trebala popuniti turistička sezona. Tumačenja da je bilo 150 000 gostiju manje, ali da je bilo više noćenja, neka je promašeno računica, samo služi tome da se još malo odgodi surova istina.

Jest’ da odgovorni za debakl govore da je tako bolje no to im sigurno nije bio plan.
Koliko god obilazili oko vruće kaše, tu će kašu netko morati pojesti.

Visoke cijene otjerale su nereprezentativne turiste, reprezentativni su potražili destinacije gdje ih poslužuje reprezentativno, a ne sklepano osoblje.
Salmonela u hotelu u Lošinju gdje su kliconoše bili zaposlenici, a otkrilo se u zaraznoj bolnici u Zagrebu, gdje su se oboljeli prepoznali i to većinom djeca, nikako ne nudi dobru prognozu sljedeću godinu.
Kako je vlada formirana iz inata, tako će rezultati rada vlade inatljivo padati.
Može Plenković što hoće, ali ne i dokle hoće. Račun za ekonomsko nasilje nad dijelom građana, nastalo premalim plaćama, nasilje nad umirovljenicima iz rada, koji jedva preživljavaju s mirovinama, ne mogu neutralizirati visoko plaćeni dužnosnici, kako god muljatori muljali.

Plan je bio da će doći tih 150 000 turista više, da će podržavati visoke cijene, a time i inflaciju, koja će popuniti proračun iz kojeg će onda Plenković podmiriti dug prema svojim partnerima, koji su mu na dug prodali svoja politička opredjeljenja.

Nevolje dolaze, komešanje u Penavinom taboru već je izašlo u javnost, “dečki” koji su imali velike planove, ostali su kratkih rukava, preveslao ih profesionalni veslač i time dokazao da je njegova diploma jedino valjana.
No ti dečki nisu “vesla sisali” jer da jesu, ne bi imali to što imaju, kod njih se nađu sredstva za svaki cilj, izgleda da će Penavi izbušiti čamac i maknuti ga s mjesta kormilara, oni znaju svoje investicije naplatiti, Penava će uskoro plivati sam u bari s jako krvožednim krokodilima, a mogao bi povući i Plenkovića, isto iz inata.

Srušila se turistička kula složena od karata, a više nema asa u rukavu, iako kiša uporno zaobilazi Zagreb, miris jeseni već je u zraku, požurilo je i zrenje plodova, kako bi i poljoprivrednici imali vremena za ključni obračun s uzrocima svoje propasti.

Kako će se politička, opozicijska elita vraćati u Zagreb tako će i njima biti jasnije, da su zaigrali na krivog asa, kad su šutke prešli preko ogromnih povišica plaća za svoje saborske mandate, koje su dobili od obespravljenih radnika, od uništenih poljoprivrednika, od gladnih, bolesnih, poniženih siromaštvom, umirovljenika.

Marija Antoneta više nije zloglasna, povijesna “likuša”, imamo mi svojih “likuša” i “likova” koji su se od obilja prenapuhali pa zaboravili kako su obećavali pravednu podjelu kolača no mi koji lovimo mrvice od svoje uplaćene štednje za starost, nismo zaboravili na ono što su obećali pa zaboravili.

Prevarili su nas ribiči koji su obećali lov i uništenje koruptivne hobotnice, lakše je tulumariti s punim novčanikom, nego se boriti s hobotnicom, mreže su pospremili do drugih izbora.

No dragi penzioneri, radnici koji ste imali priliku prošli tjedan vidjeti kako se cipelare žrtve predanog, teškog rada, od ljigavih farizeja, sad vam je jasno što nas čeka, ovi su razvili patološki prezir prema nereprezentativnima, milosti od njih ne smijemo tražiti, ali im poručimo, da ju ni oni od nas ne smiju očekivati.
Vrijeme je da pokažemo snagu nereprezentativnih, nepotkupljivih, da građani izgubljenih vrijednosti, postanu novi moderatori političkog života u Hrvatskoj, da oni budu jedinstvena oporba s ciljem da vratimo vrijednost radu, koji stvara dodanu vrijednost, vratimo poštenje u društvo, a time i osmjeh na lica poniženih građana Hrvatske.
Hoćemo pravedno!
Dobro jutro!
Dragica Trumbetaš

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.