Foto: Grad Čakovec

Nedjelja i ponedjeljak proglašeni su sajmenim danima u Čakovcu

Na temelju Odluke gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini, nedjelja, 4. kolovoza i ponedjeljak, 5. kolovoza proglašeni su sajmenim danima.

Odluka je donesena kako bi tijekom trajanja manifestacije Porcijunkulovo trgovačka društva, OPG-ovi, obrti i udruge mogli nesmetano obavljati prigodnu prodaju u kioscima, kućicama, štandovima, klupama i slično.

Prodaja navedene dane može početi najranije u 8.00, a mora završiti do 24.00 sati.

Proglašenje nedjelje i ponedjeljka sajmenim danima tijekom trajanja manifestacije Porcijunkulovo predstavlja izuzetno pozitivan potez koji donosi brojne benefite za lokalnu zajednicu i širu regiju. Ovaj korak omogućava trgovačkim društvima, OPG-ovima, obrtima i udrugama da nesmetano obavljaju prigodnu prodaju u kioscima, kućicama, štandovima, klupama i sličnim objektima, čime se znatno obogaćuje ponuda manifestacije.

Jedan od glavnih pozitivnih aspekata ovog poteza je stvaranje dodatne ekonomske aktivnosti. Omogućavajući trgovcima da posluju i tijekom neradnih dana, povećava se promet, što ima izravan pozitivan utjecaj na njihovo poslovanje. Trgovačka društva i OPG-ovi, na primjer, mogu iskoristiti priliku za prodaju svojih proizvoda većem broju posjetitelja, dok obrtnici i udruge imaju priliku predstaviti svoj rad i ostvariti dodatni prihod.

Osim ekonomskih koristi, ovakav potez značajno doprinosi i turističkoj promociji manifestacije Porcijunkulovo. Posjetitelji koji dolaze iz drugih krajeva zemlje, ali i inozemstva, doživjet će manifestaciju u njezinom punom sjaju, s bogatijom ponudom proizvoda i usluga. To može dodatno povećati atraktivnost manifestacije, privući veći broj posjetitelja i ojačati njezin status kao važnog turističkog događaja.

Promidžbeno-turističke aktivnosti koje prate ovakve manifestacije također će dobiti na značaju. Organizatori i sudionici imat će priliku predstaviti svoj rad, proizvode i usluge široj publici, čime se povećava vidljivost i prepoznatljivost lokalne zajednice na turističkoj karti.

Konačno, ovakvo omogućavanje rada tijekom sajmenih dana pridonosi i stvaranju pozitivne atmosfere među posjetiteljima i sudionicima manifestacije. Posjetitelji će moći uživati u raznovrsnoj ponudi, što će im omogućiti da u potpunosti dožive čaroliju Porcijunkulova, dok će sudionici imati priliku predstaviti svoje proizvode i usluge u najboljem svjetlu.

Ukratko, proglašenje nedjelje i ponedjeljka sajmenim danima za vrijeme trajanja manifestacije Porcijunkulovo donosi brojne koristi i predstavlja pozitivan iskorak prema unapređenju ekonomske aktivnosti, turističke promocije i općeg zadovoljstva sudionika i posjetitelja manifestacije.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.