Recenzija Pizzerije Helena, Županići 2b, Zagreb

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Nažalost, moje posljednje iskustvo u Pizzeriji HelenaRecenzija Pizzerije Helena, Županići 2b, Zagreb bilo je daleko od onoga što sam očekivao s obzirom na prethodne posjete. Iako sam ranije imao pozitivna iskustva, ovog puta sam ostao razočaran prvenstveno zbog usluge, a ne toliko hrane.

Pri dolasku u restoran, nitko od osoblja me nije pozdravio, što je, po mom mišljenju, osnovni znak gostoprimstva u ugostiteljstvu. Sjedeći za stolom koji je smješten uz prolaz kojim svaki konobar mora proći, očekivao sam brzu i učinkovitu uslugu. Nažalost, to nije bio slučaj. Prošlo je 25 minuta prije nego što me itko primijetio, a u međuvremenu sam morao sam uzeti jelovnik s geridona, kao što sam vidio da to rade i drugi gosti. Čak i tada, nitko mi nije prišao.

Posebno razočaravajuće bilo je to što je gost za susjednim stolom, koji je ušao u restoran istovremeno kad i ja, već bio poslužen i jeo dnevni specijalitet, dok kod mene konobara još uvijek nije bilo na vidiku (istina, on je odmah sjeo za stol, ja sam se prvo otišao osvježiti u WC). Ostatak gostiju koji su došli nakon mene također su usluženi, dok sam ja i dalje čekao. Konačno, nakon 25 minuta, jedan od konobara mi je prišao i upitao jesam li naručio, na što sam odgovorio da nisam imao kome.

Umjesto isprike zbog dugog čekanja, konobar je krenuo s predavanjem kako sam sam kriv jer sam sam uzeo jelovnik. Iako razumijem da može doći do zabune među osobljem oko raspodjele stolova, ne mogu razumjeti zašto konobar nije reagirao profesionalno i jednostavno se ispričao za propust. Profesionalna isprika bi uvelike popravila dojam, ali umjesto toga dobio sam neprimjerene komentare i uvjeravanje da sam ja kriv za situaciju.

Što se hrane tiče, naručeni rumpsteak bio je solidno pečen, dok bi krumpiri mogli biti bolje pripremljeni, jer im je nedostajalo nekoliko minuta u fritezi. No, sveukupni dojam koji sam ponio sa sobom iz restorana bio je razočaravajući, zbog čega sam svoju prethodnu recenziju od 5 zvjezdica morao smanjiti na 2 zvjezdice.

Preporučujem vlasniku restorana da organizira neki team building za osoblje, s posebnim naglaskom na osnove ugostiteljstva kao što su pozdravljanje gostiju pri dolasku i odlasku. Osoblje iz bilo kojeg restorana Batak bi im u tome moglo poslužiti kao dobar primjer.

U konačnici, dok je hrana bila zadovoljavajuća, usluga je bila daleko ispod očekivanog standarda, što je ostavilo gorak okus na moje iskustvo u Pizzeriji Helena.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.