Ilustracija: Goran Radiković

Djeco, nasmijte nas do suza (ali od smijeha, molimo) i uđite u zbornik humora

Draga djeco, znamo da se pitate – je li netko već primijetio da je školska godina kasnila, a vi još niste poslali svoj rad za naš humoristični literarni natječaj? Ne brinite, i nama su javili tek sada! I baš zato, s obzirom na ovu školsku “godišnju odgodu”, odlučili smo vam dati još malo vremena da nas oduševite. Rok za slanje radova produžen je do 5. listopada 2024.! Dakle, imate vremena da zgrnete sve svoje smiješne misli i natjerate nas da plačemo od smijeha – ali bez previše suza, molimo.

Što želimo od vas? Ma ništa strašno – samo da se pokažete kao pravi literarni genijalci! Pišite aforizme koji će nas zateći na krivoj nozi poput: “Moja mama kaže da sam najbolji učenik. Jer kad padnem razred, barem je sigurna da ću ostati s istim učiteljima.” Ili, ako ste za to, opišite neku urnebesnu scenu iz svog života kroz anegdotu, poput onih koje A.G. Matoš naziva “ključanicama kroz koje se više vidi nego kroz otvorena vrata”. Možete se okušati i u satiri, pa dobro nasmijati čitav razred, školu, grad, možda čak i državu!

Ne želite pisati? Nema problema! Ako vam više odgovara crtanje, pošaljite nam karikature koje će nas natjerati da se zapitamo zašto smo ikada mislili da smo ozbiljni ljudi. Mi ćemo izabrati najbolje i objaviti ih u zborniku humora u nakladi udruge Mlada pera, a možda ih ubacimo i u almanah Udruge hrvatskih aforista i humorista (UHAH). Dakle, imate priliku postati prava zvijezda u svijetu humora!

Svi radovi su dobrodošli – pišite na kajkavštini, čakavštini, štokavštini, standardu ili nekoj svojoj varijanti koju razumijete samo vi i vaši prijatelji (šatrovački, žargon). Glavno je da se svi smijemo, a jezik… pa, tko još mari za pravopis kad se kotrljamo od smijeha! Također, prihvaćamo radove na jezicima nacionalnih manjina, ali uz prijevod – da ne bi bilo da se smijemo, a ne znamo čemu.

I, zapamtite – vaši radovi mogu završiti u rukama tisuća čitatelja diljem svijeta! Ovo je vaša šansa da pokažete koliko ste smiješni, duhoviti i talentirani. Zato, zgrabite olovku (ili tastaturu) i pišite, crtajte i šaljite nam svoja remek-djela do 5. listopada 2024.!

Tko zna, možda je baš vaša šala ona zbog koje ćemo se svi smijati do iduće godine!

Svi detalji na https://www.mlada-pera.medjimurje.info/bit-cu-faca-bit-cu-humorista/

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.