Dragica Trumbetaš: Lokalni čelnici mogu preko poreza pomoći umirovljenicima, ali ne žele

Ako se po jutru dan poznaje, danas će sunce zamijeniti oblake, navijači Dinama će se oporaviti od šok-rezultata utakmice u Ligi prvaka, ali nikako nećemo moći izbjeći euforiju Plenkovića zbog kandidature Šuice za europskog povjerenika za Mediteran.

Ministar Radman već je napravio široki uvod u opseg posla, pobrojao je sve biljne i životinjske vrste i broj stanovnika za čiju će dobrobit biti zadužena Šuica.
Danas slijedi nastavak, Plenković proučava enciklopedije specifičnosti Mediterana, ne bi li još pronašao nešto po čemu će ovaj mandat Šuice biti jedan od velikih uspjeha Vlade.

Resor je tek uveden, zapravo još nitko ne zna čime će se Šuica baviti, osim što će imati pokriće za putovanja, hodočašća, i druge revijalne prigode širom Mediterana.

Danas počinje i zasjedanje Sabora na novoj lokaciji, stranke su jučer ažurirale svoje ciljeve, kojima nastoje opravdati pristajanje na ogromnu povišicu plaće.
Licemjeri ostaju licemjeri, stranka koja je na vlasti u Zagrebu koji je zadržao najveći porez u državi u visini 23, 60 %, predložit će da se u Saboru izglasa Zakon o poreznom rasterećenju umirovljenika s mirovinom u visini prosječne plaće.
Prijedlog ide da bi se o tome, dugo i na široko raspravljalo, porez je u nadležnosti lokalne uprave i mogu ga smanjiti, ili povećati u okviru svoje nadležnosti.

Dobra tema za nabrijavanje predizbornih rejtinga za kandidate koji nemaju šanse na predsjedničkim izborima, ali imaju šanse osvojiti 10 % glasova, što donosi naknadu od milijun kuna po prošlim izborima. Toliko se naplati poreza od otprilike 5000 mirovina s iznosom mirovine većom od 560 €.

Istovremeno vlada RH priprema zakon koji će porezno rastereti najveće plaće u Hrvatskoj među kojima su i plaće saborskih zastupnika.
U Saboru je puno gradonačelnika koji mogu porezno rasterećenje primijeniti u svojoj lokalnoj upravi, bez naširoko i
nadugačko, rasprave u Saboru i preglasavanja oko prijedloga Zakona, kojeg HDZ – ova većina neće prihvatiti.
Time su “lokalci” koji imaju namjeru zadržati stečene lokalne pozicije, tako da “puno zuje a malo meda daju,” započeli kampanju za lokalne izbore, stigmu “imovinaca” teško će skinuti, bez konkretne akcije, po pitanju, uvjeta života u kojima žive umirovljenici iz rada u Hrvatskoj.

Obećanja su se umirovljenici naslušali no sada smo po visini mirovine u udjelu plaće na europskoj ljestvici samo ispred Bugarske, dodaci na mirovinu su mizerno mali, porez na mirovine je višestruko veći od dodatka.

Vrijeme kada su nam Slovenci bili susjedi na tablicama uspješnosti, prohujalo je s vremenom, sada su nam na tablicama uspješnosti susjedi Bugari i Rumunji, no naš Premijer ne krije ushićenje svojim umijećem iskrivljavanja istine.

Domovi za starije drastično poskupljuju, a za one koji se sami uzdržavaju u pripremi su nove cijene energenata, koje će ih odgurati po ostatku primanja, nakon plaćenih računa, u tešku socijalnu kategoriju, a bez prava na socijalnu pomoć.

Kako stvari stoje, nitko nam pomoći neće, ako svaki dan ne bombardiramo istinom o stvarnoj vrijednosti rada u Hrvatskoj i drastičnom padu vrijednosti mirovine s obzirom na troškove života.

Borimo se protiv sve duljih redova pred pučkim kuhinjama, u tom ratu najbolje je oružje, pored zabijanja redova obrane, olovka u ruci na izborima!
Hoćemo pravedno!
Dobro jutro!
Dragica Trumbetaš

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.