FOTO: Kad umirovljenici zasjene pisce na promociji knjige!

Jučer je u Dvorani Scheier održana “Kulturna večer od pakla s dušom do kan-kana u papučama” u sklopu koje je promovirana knjiga Gorkića Taradija Pakao vječni daruj im Gospodine te je nastupila Plesno-scenska sekcija Udruge umirovljenika Prelog.

Gorkić je naglasio svoje zanimanje: konobar te rekao: “Volim svoj posao iako skrušeno priznajem da već maštam i o mirovini i posao mi je često inspiracija. Dakle da naglasim, ja inspiraciju nalazim NA poslu, ali ne pišem O poslu.”

Ako ste mislili da je ta večer bila samo promocija knjige s jednim autorom, prevarili ste se! Kao prava kulinarska delicija, knjiga “Pakao vječni daruj im Gospodine” začinjena je i pjesmama i pričama troje gostujućih autora koji su ovoj zbirci dodali ono što bismo nazvali – poseban obol. Ili, kako bi rekli u kuhinji: začin bez kojeg jelo nema pravu dušu!
Prva na redu je Katarina Herman. Njene pjesme su poput dobrog vina – na prvu možda mislite da su lagane, a onda vas udare ravno u srce. Piše o ljubavi, životu i svemu onome što se događa između prve i zadnje kave u danu. Ako se pitate kako bi izgledao poetski kan-kan – Katarina će vam to kroz stihove dočarati!

Sljedeća gošća je Suzana Martinuš, čija je proza kao vožnja na vrtuljku – jedno vrijeme ne znate gdje ste, ali vas svejedno vuče naprijed i uživate u svakom trenutku. Njene priče donose smijeh, suze, ali od smijeha i onaj “aha” trenutak koji vas natjera da preispitate sve svoje životne odluke, uključujući i odluku zašto sinoć niste bili tamo!

Na kraju, ali nipošto najmanje važan, Goran Radiković koji je i ilustrator ove knjige i napravio je i grafičku pripremu. Njegov stil pisanja je kao dobra domaća žganica – malo vas zapali iznutra, malo vam promijeni perspektivu, a na kraju se pitate Rade li još uvijek ljepilo od starih konja?

Katarina, Suzana i Goran nisu samo dodatak ovoj knjizi – oni su prava esencija! Ako su Gorkićeve priče i stihovi “pakao”, oni su raj koji daje ravnotežu, ali naravno, s malo vragolastog humora.

Česti smijeh publike pokazao je da su autori uspjeli u svom naumu – donijeti osmijeh na lice. Publiku je do kraja povezao kan-kan umirovljenica iz Preloga koje su pobrale sve moguće simpatije za nastup!

Pogledajte fotografije Mateje Balent:

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.