Nova aplikacija za poljoprivrednike – izračunajte ekonomsku veličinu poljoprivrednog gospodarstva u trenu

Ekonomska veličina poljoprivrednog gospodarstva jedna je od ključnih informacija potrebnih za prijavu na poticaje za poljoprivrednike u Republici Hrvatskoj. Od danas ju možete saznati brzo i jednostavno uz pomoć besplatnog EVPG kalkulatora. Naime, hrvatsko-belgijska konzultantska tvrtka IPS Konzalting predstavila je inovativnu aplikaciju za izračun ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva (EVPG), konačno olakšavajući poljoprivrednicima administrativne obveze. Aplikacija, temeljena na FADN metodologiji (Farm Accountancy Data Network), pruža poljoprivrednicima jednostavan i besplatan način za dobivanje ključnih podataka potrebnih za prijavu na brojne EU natječaje.

EVPG predstavlja ukupnu vrijednost proizvodnje poljoprivrednog gospodarstva izraženu u eurima, a važan je podatak za definiranje uvjeta prihvatljivosti u mnogim natječajima iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike 2023. – 2027.

Službeni izračun ekonomske veličine gospodarstva, za potrebe natječaja, vrši Savjetodavna služba koja je kreirala i tablični kalkulator. Međutim, informativni izračun sada je poljoprivrednicima pojednostavljen novom aplikacijom IPS Konzaltinga.

Nova aplikacija za poljoprivrednike – izračunajte ekonomsku veličinu poljoprivrednog gospodarstva  u trenu

Kako koristiti aplikaciju?

Kako bi proces izračuna bio što jednostavniji, aplikacija IPS Konzaltinga omogućuje poljoprivrednicima da brzo i besplatno dobiju informativni izračun EVPG-a. Korisnici samo trebaju unijeti svoju e-mail adresu, odabrati regiju i unijeti podatke o proizvodnji. Aplikacija automatski izračunava potrebnu ekonomsku veličinu gospodarstva na temelju unesenih informacija.

“Naša nova aplikacija EVPG kalkulator osmišljena je kako bi poljoprivrednicima pružila jednostavan alat za pripremu za natječaje bez kompliciranih izračuna”, istaknula je Ana-Marija Špicnagel, direktorica IPS Konzaltinga.

Aplikacija je sada dostupna na poveznici ili putem e-OPG stranice, pružajući poljoprivrednicima mogućnost brzog i jednostavnog  pristupa ključnim informacijama za njihovo poslovanje.

Uz EVPG aplikaciju IPS Konzalting nudi besplatnu uslugu EU kalkulatora koji omogućuje poljoprivrednicima procjenu ispunjavaju li uvjete za neku od Intervencija ruralnog razvoja. Naravno, prije prijave na samu Intervenciju preporuča se konzultacija sa stručnjacima za što kvalitetniju pripremu.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.