Poziv na Dane Mihovljana i 4. utrku „Z brega na breg“

Mihovljan kao najstarije mjesto u županiji ove godine obilježava 821. g. postojanja.

MO Mihovljan će tako za Dane Mihovljana organizirati nekoliko događanja u samome mjestu, i to u nedjelju 29. rujna o.g. slavljem Sv. mise i zaštitnika mjesta Sv. Mihajela u crkvi Sv. Ane (11 h), istoga dana je na rasporedu 4. utrka „Z brega na breg“, te redovnim aktivnostima svojih Udruga u tjednima prije i poslije 29. rujna. Ove godine KUD Mihovljan proslavio je 25. godišnjicu postojanja, svojih 25 godina obilježila je Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata – Ogranak Mihovljan, isto tako Šahovski klub Sloboda će obilježiti 40 godina promocijom monografije „Od osnutka do najvećih uspjeha“, a STK Mihovljan čak 70 godina igranja stolnog tenisa. UMM (mladi), NK Sloboda, Streljački klub, DVD, Udruga umirovljenika i svi ostali mještani mjesta okupljeni su oko centralnog događaja – 4. utrka „Z brega na breg“.

Ove godine očekujemo još veći odaziv sudionika i posjetitelja atletske Utrke, a vjerujemo da će tome pridonijeti i ugodni vremenski uvjeti. Osim UMM i NK Slobode, a kao partneri u organizaciji Utrke sudjeluju AK Međimurje i Utrka.com. Dječje utrke će započeti u 9,00h, dok je start glavne i utrke građana zakazani u 10,00h. Dječje utrke (100, 300 i 600m) te start/cilj glavne  (7,1km) i utrke građana (3,1km) biti će na nogometnom igralištu NK SLOBODA, Prvomajska ul. br. 7. Preostale dionice glavne i utrke građana mogu se obaviti trčanjem ili hodajući ulicama Mihovljana sa pogledom na grad Čakovec, te doslovno z brega na breg.

Prijave za utrku. Ovoga trenutka (na dan 18.9.) preostalo je 11 dana do početka Utrke, dok je posljednji rok za prijavu  ponedjeljak 23.9. o.g. (uklj. i plaćanje startnine) putem linka na stranicama utrka.com:

https://www.utrka.com/utrke/zbreganabreg/2024/info/

Organizator će prihvatiti prijave i nakon roka kao i na dan utrke od 09:00 do 09:50 sati, ali u tom slučaju ne garantira i nije obvezan osigurati startni paket u potpunosti. Startnina za dionicu od 3,1 km iznosi 10,00 euro, a za dionicu od 7,1 km 13,00 euro. Za dječje utrke nema startnine, a prijave su moguće u tjednu prije utrke u prostorijama NK SLOBODA za vrijeme održavanja treninga i na sam dan do 8.45h.

Nagrade za najuspješnije i najspretnije. Pehari za tri prvoplasirana natjecatelja u ukupnom poretku (utrka građana/glavna u ženskoj i muškoj konkurenciji) + prigodni poklon organizatora i donatora  utrke. Zatim, personalizirane medalje utrke za prva tri natjecatelja po kategorijama u utrci građana i glavnoj utrci + prigodni poklon organizatora i donatora utrke. Svako dijete za sudjelovanje u dječjoj utrci dobiva finišersku medalju + prigodni poklon organizatora i donatora  utrke, a prvo troje plasiranih natjecatelja personalizirane medalje utrke i priznanje.

Više informacija u RASPIS utrke z brega na breg_2024

Glavna i utrka građana se održavaju bez obzira na vremenske uvjete. U slučaju lošega vremena dječje utrke se neće održati, a podjela nagrada obaviti će se u prostorima Športskog doma. Za sve sudionike i gledaoce utrke je osigurana besplatna okrjepa povodom 821. rođendana mjesta Mihovljan, a svim Mihaelama i Mihajelima, Gabrielama i Gabrijelima te Rafaelima želimo sretan imendan.

Veselimo se Vašem dolasku i vidimo se 29. rujna u Mihovljanu.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Donirajte Udrugu Mlada pera
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.