Photo by Faruk Tokluoğlu on Pexels

Djevojačka u karanteni

Volite li se smijati? Ako da, prolistajte 58. broj “Uh!Aha” u kojem je objavljena i moja humoreska napisana prema djelomično istinitom događaju “Djevojačka u karanteni”

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Marina je danima planirala svoju savršenu djevojačku večer. Bit će to nezaboravna noć. Još jednom će se razbacati prije nego što zauvijek postane “gospođa”. Sve je bilo spremno: bar, glazba, piće, i naravno – striper. Kuma Ivana je to iznenađenje čuvala u najstrožoj tajnosti.

Ali sudbina, ili preciznije, brzi test na COVID-19, imao je drugačije planove.

Na dan djevojačke, Marina se probudila s blagom temperaturom. „Ma, to je od uzbuđenja,“ pomislila je, dok je ignorirala lagano grebuckanje u grlu. Međutim, Ivana, uvijek odgovorna kuma (koja je već jednom spriječila Marinu da pošalje ljubavne poruke bivšem nakon dvije čaše vina), inzistirala je da se ipak testira „za svaki slučaj“. A slučaj je, naravno, bio pozitivan.

Marina je završila u izolaciji. Sama. Ili je bar tako mislila.

Ivana, odlučna da njezino iznenađenje ne pokvari ni korona ni bilo što drugo, poslala je striperu poruku: „Plan se mijenja. Dolaziš kod nje kući. Ponesi maske. Ili možda neki vizir?“

I tako, s kutijom pizze u rukama (jer kako drukčije prikriti dolazak stripera u izolaciji?), na Marinina vrata pokucao je Marko, striper iz snova. Bio je visok, zgodan, a maska mu je misteriozno prekrivala pola lica. Nije bio sasvim siguran u to što radi, ali posao je posao.

“Molim?” pitala je Marina kroz vrata, dok je u pidžami s Disneyjevom slikom Ledenog kraljevstva virila kroz špijunku.

Ivana Vam šalje pizzu! – odgovori dostavljač pizze alias naš striper Marko.

Marina je otvorila vrata, a Marko je uletio s maskom i rukavicama, Marina je zinula. Nije ovo bilo ono što je očekivala, ali onda opet, ni izolacija zbog korone nije bila dio plana.

Marko je krenuo s plesom, pokušavajući ostati profesionalan dok je balansirao između zavodljivog pokreta i sprječavanja da se maska ispod vizira ne pomakne. Marina se, u međuvremenu, hvatala za trbuh od smijeha, jer ništa nije moglo biti apsurdnije od stripera koji pleše u medicinskim rukavicama i vizirom.

I baš kad je stvar postala dovoljno bizarna, stigla je poruka od Ivane: „Pazi, poslala sam ti i test za Marka. Ako je pozitivan, bit ćeš u karanteni s njim idućih 10 dana. Romantično, zar ne?“

U tom trenutku, Marina je stala. „Znači, ne samo da moram biti zaključana u stanu, nego možda i sa striperom?“ Marko je stao. Njihove oči srele su se iznad maski. „Pa, da“, rekao je on s osmijehom ispod maske, „barem ti neću dosađivati.“

Test je, srećom, bio negativan. Ali priča o djevojačkoj večeri u karanteni postala je legendarna. Umjesto klasičnog izlaska s curama, Marina je provela večer s Disney pidžamom, striperom i testovima za COVID. Kako god bilo, sigurno će imati priču za unuke.

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.