Screenshot/Twitter

Dragica Trumbetaš: Gabričević je prosvjed umirovljenika usporedio s balvan revolucijom, zaboravio je da je u balvan revoluciji bio u uniformi JNA

Buran dan u Saboru, Plenković je održao nadahnuti govor o uspjesima najuspješnijeg premijera Hrvatske od stoljeća sedmog, ali je pokazao zastrašujuću odlučnost da pogazi svakog tko imalo sumnja, da je sve tako, kako on kaže.
Korisne budale, a to su hrvatski građani, on će dalje terorizirati izljevima samohvale, njemu ne trebaju vanjski financijeri, uzeti će iz proračuna koliko mu treba i pri tome neće škrtariti.

Ministar Radman koji jurca okolo, kao govedo puno obada, žali se da su njegove riječi o ruskom financiranju kampanje “kršitelja Ustava”, izvučene iz konteksta nebulozne cjeline.
Čovjek nije svjestan da postoje čvrsti dokazi, a ne indicije u kondicionalu, da građani Hrvatske, velika većina njih, misli da je on najveća sramota hrvatske diplomacije, također od stoljeća sedmog.
Bilo je Juda, bilo je izdajica, ali on je ponio titulu najveće ulizice, njegovi “ljubavni uleti” Lavrovu i njemačkoj ministrici, posramili su muški rod, tepanje i mljackanje, zavodničke metode ocvalog zavodnika, gospođa ministrica s vidljivim gnušanjem je odbila.

Plenković je u svom govoru u nadahnutoj inspiraciji, o zemlji Hrvatskoj, u njegovoj mašti, spomenuo i provedbu kršćanskih načela solidarnosti, koju ova vlada provodi svaki dan.
Dokaza za to ima puno, eto malo poslije njega, javio se i Gabričević, on je naglasio da visina mirovine nije bitna, koliko je bitno da HSU već 20 godina priča umirovljenicima, da imaju plan kako besplatno ugraditi liftove u zgrade.
Hrelja je o tome pričao 15 godina, dobivao povjerenje umirovljenika, niti jedan lift nije ugrađen, Gabričević je nastavio tamo gdje je Hrelja stao, važan je plan, a izvršenje plana i tako današnji umirovljenici neće doživjeti.
Pored starosti, pored bolesti, pored lista čekanja za liječenje, pored čekanja na smještaj u dome za starije, pored grebatora za imovinu ostarjelih i osamljenih ljudi, najgore što su umirovljenici Hrvatske, oni iz rada, doživjeli, su njihovi predstavnici, koji njihovim životima, trguju kao s otpisanom robom s greškom, na velikom sniženju.

Jučer je zasjedalo i NV, koje je također izašlo s planom, po kojem umirovljenici mogu slobodno raditi sa svim svojim tegobama i 8 sati na dan, uz pola mirovine, uz privilegiju da plaćaju porez i na dohodak i na mirovinu.
Marinko Lukenda koji je u mirovini od 2007, prije toga je bio na dugogodišnjem bolovanju, dok nije “pribavio” papire o 100 % invalidnosti, danas star 57 godina, čudesno ozdravio, sada na poslu državnog tajnika i člana NV, omogućio je svim umirovljenicima, da čudesno ozdrave i da slobodno mogu raditi, dok god mogu hodati, samo trebaju naći poslodavca koji će ih htjeti plaćati.

Odgoda povećanja mirovine prisilit će veliki dio umirovljenika da na poslu budu cijeli dan, bolovanje ide na teret poslodavca, pa će poslodavci otkazivati radni odnos nakon prvog znaka prehlade.
Hrvatska vlast, koja po kazivanju premijera Plenkovića, svaki dan provodi “kršćanska načela solidarnosti” (pri tom, valjda, misli na pljačkanje mirovinskog fonda) iskoristit će svoje umirovljenike do zadnjeg atoma snage, bez milosti i bez trunke humanosti, a u isto vrijeme stvara bez poreznu oazu za useljenike.

Gabričević je prosvjed umirovljenika usporedio s balvan revolucijom, zaboravio je da je u balvan revoluciji bio u uniformi JNA, s one strane balvana i zapovijedao u vojnim akcijama protiv države Hrvatske, na čijoj su se strani borili umirovljenici, koji su bili na Trgu, žene, danas umirovljenice, previjale su ranjenike, koji su stradali od bombi i metaka JNA.

Kad već naši političari uspoređuju naš domovinski rat s ratom u Ukrajini trebali bi ukrajinske borce upozoriti i na to što ih čeka kada oružje utihne.
Bit će puno generala koji su čekali da izaberu stranu kad je oružje utihnulo, bit će puno boraca, koji su uskočili u uniforme onih koji su poginuli, preplanuli od dugog ljetovanja u sigurnoj udaljenosti, okačili čvrke na uniforme, bez dobivene bitke na bojištu, baš kako je i kod nas.

Tko je uskočio u uniformu generala Ademija kad je čovjek dobrovoljno otišao u Hag, stavio na preispitivanje svoj ratni put pred istražitelje Europskog suda, znaju branitelji, koga je policija deložirala iz prostorija koje su pripadale Ademiju, nakon što je oslobođen svih optužbi znaju i Medved i Gabričević, no znaju i branitelji.
Dok nas ima, koji smo uvijek imali samo jednu stranu, samo jednu Domovinu i jednu istinu, bit će prosvjeda, bit će hrabrih, koji će se usudili govoriti istinu!

U Hrvatskoj ne treba citirati generala Pattona, mi moramo njegovu originalnost prilagoditi poslijeratnoj situaciji u Hrvatskoj:
“Ako si na vrijeme promijenio stranu, a u ratu ti nije pala dlaka s glave, da bi kasnije do smrti naplaćivao, koliko siromašnih mora tvoj prelaz, platiti životom u bijedi siromaštva, radi tvoje lažne ljubavi?”
Hoćemo pravedno!
Dobro jutro!

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera

Kuna putovanja - putovanja bogata iskustvom
Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.