Foto i video: Djedov savršeni izlet s unukom – farmu jelena i muflona nitko ne zaboravlja!

Gorkić Taradi
Gorkić Taradi – Konobar s olovkom
Facebook | Twitter | Instagram | TikTok

Kao svaki brižni djed, kad mala unuka dođe u posjet, uvijek se nađe u nedoumici kuda je odvesti kako bi dan bio ispunjen avanturom i nezaboravnim trenucima. Tako sam se i ja našao pred pitanjem – što bi unuku oduševilo, a da nije već viđeno? Odluka je pala na izlet kakav ni ona ni ja nećemo zaboraviti – farma jelena i muflona.

Na 10 hektara predivne prirode, livada i šuma koja doslovno izgleda kao iz bajke, smjestilo se ovo izletište, dom običnih jelena, jelena lopatara, muflona, pa čak i divljih svinja. Životinje koje se ondje slobodno kreću kao da ih nitko ne promatra, ponašaju se prirodno, baš kao da su u potpunoj divljini. Bio je to pravi raj za oči, kako za mene, tako i za moju unuku.

Dok smo šetali uz ogradu, promatrali smo te veličanstvene životinje, a unuka je sa zanimanjem postavljala pitanja o svakom jelenjem rogu i svakom muflonu koji je mirno pasao. Cijeli krajolik izletišta savršeno se uklapa u prirodnu okolinu, što ga čini pravim biserom za sve ljubitelje prirode i životinja.

Iako farma ima uređenu salu za čak 70 osoba, mi smo, naravno, odabrali terasu s prekrasnim pogledom, gdje smo uživali u toplom suncu i pogledu na ove veličanstvene životinje. Ovdje je pravi doživljaj sjediti na terasi koja prima 50 osoba, ispijati domaće sokove (jer sam bio s unukom) i uživati u specijalitetima od divljači. Salama od jelena, pikantne kobasice, pršut od jelena i vepra, svježe kuhani gulaš, a vrhunac – odrezak od jelena u umaku od brusnice! Za odrasle goste, domaća vina i rakijice bili su pravi hit, dok smo mi pili domaće sokove, s osmijehom na licu.

Nakon što se unuka (ipak je ona dijete) nauživala u pogledu na životinje, pridružila se ostaloj djeci na velikom dječjem igralištu. No, djed – to sam, naravno, ja – iskoristio je priliku i nastavio stručnu degustaciju salamica, pomno ocjenjujući koja je najbolja.

Pri odlasku, bilo je nezamislivo ne kupiti nekoliko delicija od divljači. Torba je bila teža, a srce zadovoljno. Unuka je bila presretna, a ja – djed koji je možda dobio koju kilu više – također! Ovaj izlet bio je pun pogodak za oboje, i siguran sam da ćemo se ovdje još vraćati.

Ako tražite savršeno mjesto za obiteljski izlet, farma jelena i muflona je apsolutni must-visit. Jer nije važno jeste li djed, roditelj ili unuk – ovdje ćete pronaći užitak za sve generacije!

@konobar_s_olovkom OPG Perhoč – Farma jelena i muflona #konobarsolovkom #jelen #deer #muflon #moufflon #izlet ♬ Jedag Jedug Breakdance – DJ Chen

*********************************INTERMEZZO**********************************

Donirajte Udrugu Mlada pera - IBAN: HR3124020061100838696

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.